Оплитай ме, Любов,
в копринената нежност
и в топлия покров
на твойта неизбежност.
Пречиствай ме, Любов,
красиво-всеотдайна
като нестихващ зов
и като бяла тайна.
Измисляй ме, Любов,
превземай ме, води ме
със таен благослов
и с романтично име.
Променяй всеки миг,
Любов, от дните земни.
Пронизвай ме със вик
в минутите нетленни.
Че светлата ти мъст
за мене е Голгота.
Ще нося твоя кръст
до края на живота.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados