27.04.2011 г., 10:42 ч.

До края 

  Поезия » Любовна
571 0 9

Оплитай ме, Любов,

в копринената нежност

и в топлия покров

на твойта неизбежност.

 

Пречиствай ме, Любов,

красиво-всеотдайна

като нестихващ зов

и като бяла тайна.

 

Измисляй ме, Любов,

превземай ме, води ме

със таен благослов

и с романтично име.

 

Променяй всеки миг,

Любов, от дните земни.

Пронизвай ме със вик

в минутите нетленни.

 

Че светлата ти мъст

за мене е Голгота.

Ще нося твоя кръст

до края на живота.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??