6 ene 2012, 13:52

До следващия светофар 

  Poesía » De amor
881 0 16

Мълчаливо вървим под дъжда.
Зад челото ми – пусто, до рана.
Под краката ми сякаш с ръжда
е нашарил октомври премяната
на удавени в локви листа.
Есента е сезон за раздяла.
Аз преглъщам виновна тъга.
Ти все още не проумяваш.

 

И вървим ли, вървим под дъжда.
Аз мълча, а на теб ти се иска
да крещиш... (Да, да, знам, че вода
от проклетия дъжд те плиска...)
А на следващия светофар
ще ми стиснеш ръката до болка.
Със една любов станал по-стар,
ще си тръгнеш внезапно.
И толкова.

© Ели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??