ЕДНО
Страх
И вятърът се отказа от мен.
Стълби надолу се сбръчкват в краката ми.
И утре е ден,
но няма да е ден във душата ми.
Заслужил цялата гнет -
омразник и негодник пуст! –
крещят душите безчет
и аз след тях на изуст.
Няма да се изпълнят изминалите мои дни
с празните ми думи.
Спихват безсмислени мечти
и след мене – юни!
ДВЕ
Дано
Ехти сирота - силна, падаща,
нещо ще се случи и пътя ми,
ще се разшири и ще праща,
спряла, дъгата ми.
И ще затичам след нея прероден,
забравил от какво ме е страх.
Движа се съживен,
и със мене – смях.
ТРИ
Живял
Приличам ли ти на мен,
когато свистя и крещя?
Потъващ в разрумен ден,
малко преди да заспя.
За няколко мига съм аз и после –
животът ми е завършен и свършен.
За няколко мига не чаках до после,
макар и после – свършен.
© Тихомир Неделчев Todos los derechos reservados