Mar 21, 2012, 10:24 AM

Докато преброя до 3 

  Poetry » Phylosophy
454 0 1

ЕДНО

 

Страх

 

И вятърът се отказа от мен.

Стълби надолу се сбръчкват в краката ми.

И утре е ден,

но няма да е ден във душата ми.

 

Заслужил цялата гнет -

омразник и негодник пуст! –

крещят душите безчет

и аз след тях на изуст.

 

Няма да се изпълнят изминалите мои дни

с празните ми думи.

Спихват безсмислени мечти

и след мене – юни!

 

ДВЕ

 

Дано

 

Ехти сирота - силна, падаща,

нещо ще се случи и пътя ми,

ще се разшири и ще праща,

спряла, дъгата ми.

 

И ще затичам след нея прероден,

забравил от какво ме е страх.

Движа се съживен,

и със мене – смях.

 

ТРИ

 

Живял

 

Приличам ли ти на мен,

когато свистя и крещя?

Потъващ в разрумен ден,

малко преди да заспя.

 

За няколко мига съм аз и после –

животът ми е завършен и свършен.

За няколко мига не чаках до после,

макар и после – свършен.

 

© Тихомир Неделчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Как можеш да имаш само две произведения? Продължавай в същия дух, добър си!
Random works
: ??:??