13 mar 2009, 12:15

Докоснати струни 

  Poesía » De amor
985 0 20

 

Нежно, нежно докосваш ми струните

и небесен звук от тях затрептя.

Не е вятърът, бурно бушуващ -

до сърцето ми стигат твоите слова

като птици, долетели от бъдното.

 

Виртуозно засвири цигулката

на далечната ми бяла душа.

Как прегърнал си страстно грифа й,

капят думи като перлени зрЪнца

и нанизват мелодия на любовта.

 

И разлистват пътека в сърцето ми

по зеления хребет на чувствата,

позабравени бели лястовичи слова

са накацали в очите ми с песен -

сладострастие и обич във стихове.

 

Постепенно забързват в динамика ритмите,

разтрептява се свода небесен

в необятни,

искрящи,

приливни терци

на цигулка,

на птича душа -

изумителен вик

на словата кресчендо,

в огнен стих

кацат властно

по алените платна

на сърцето.

 

Не отпускай грифа с уморена ръка,

разтревожен като сляп музикант.

Постепенно ще притихна в сърцето ти

с най-възторжен цигулков акорд.

 

 

 

МУЗИКА>>> 

 

 

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??