Дори сама да остана
Не искам назад да поглеждам.
Крачка не ще да направя.
Дори сама да остана,
за кръста си аз ще се хвана.
И по пътеките стръмните,
обрасли с треви и бодили,
където Бог първи премина,
ще падам стократно и ставам.
Дълбоко с ръцете ще ровя.
Ше търся следи от кръвта Му,
която за мене пожертва,
с която от грях Той спаси ме.
Червени божури ще цъфнат
под пръстите щом ги надигна.
Пътеките тесни ще бликнат
от слънце и радост облени.
Тогава Иисус ще пристигне
от светлината повикан.
не ще да погледне и пътя,
по който до тук съм вървяла.
Той с обич ще ме покани,
разтворил и двете си длани,
в небесното царство да мина
и кръста ми тежък ще снеме.
© Стойна Димова Todos los derechos reservados
Никола - благодаря ти за коментара.Двамата с тебе сме много производителни. Стихът ни е също близък, а може би и възръстта.Тази вяра е, която ми дава сили и поддържа духа.Знам,че винаги имам закрила и съм се оставила в Неговите ръце.Знаеш защо ти го пиша.
Неведоми са Господните пътища - отдай се на дарбата си!
Ачо, ти никога не ме забравяш.Добър приятел си!
Ваня - Аз не съм се разбързала за никъде, но времето бърза.Вече не се изкачвам, а слизам надолу, но това не ми пречи да обичам живота.Много го обичам и вярата ми помага в трудностите. Духът ми е млад и забравям за годините.Много близка те чувствам, затова си позволих да пиша повече.Извинявай!
На тримата желая много здраве и лека нощ!