Мини басня
- Не ме гъделичкай, че ако кипна! –
изсъскал чайникът на печката.
- Веднага ще ти изстине мястото! -
разгорещила се печката.
--------------------
ЦУГ-ЦВАНГ
В напрежение мачкаме фасове,
с надежда да спечелим борбата,
но е трудно. Рокират ни асове,
които не знаят дори правилата.
-------------
НА НАУЧНИЯ ФРОНТ
Защити дисертация
на тема:
„Как се лъже една нация
… с калема”.
--------------
МИСЛИ, МИСЛИ…
„Търпи, човече, и ще си спасиш душата!” -
мисъл поетична и много позната.
Но аз знам и друга - стара, прастара:
„Претоварено магаре не търпи самара”.
--------------
© Цвятко Илиев Todos los derechos reservados