1.10.2012 г., 11:12 ч.

Дреболии 

  Поезия » Философска
845 0 3

                    Мини басня

 

- Не ме гъделичкай, че ако кипна! –

изсъскал чайникът на печката.

- Веднага ще ти изстине мястото! -

разгорещила се печката. 

 

          --------------------

 

                             ЦУГ-ЦВАНГ

 

            В напрежение мачкаме фасове,

           с надежда да спечелим борбата,

           но е трудно. Рокират ни асове,

           които не знаят дори правилата.

 

                        -------------

 

 

                    НА НАУЧНИЯ ФРОНТ

 

                     Защити дисертация

                   на тема:

                  „Как се лъже една нация

                  … с калема”.

 

                        --------------

 

                        МИСЛИ, МИСЛИ…

 

              „Търпи, човече, и ще си спасиш душата!” -

             мисъл поетична и много позната.

            Но аз знам и друга - стара, прастара:

             „Претоварено магаре не търпи самара”.

                      --------------

© Цвятко Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря на всички. И най-вече на Чо Ою.Човек трябва не само да показва смислени неща, но и да се учи от читателите си.(Цуг-Цванг.)
  • Прекрасно си го казал,
    но за жалост - много търпи това магаре
    -До кога ли?
    Поздрав!
  • "Дреболии" на вид!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??