Жесток дуел във мене се провежда,
сражават се пороците с честта.
И тази битка се до кръв довежда,
обгърната от яростна мъгла.
Бият се вътре „гладните хиени“,
обсебили душата като в плен.
Ех, страсти мои – гневни, несломени,
не искам вече с вас да съм сгоден!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados