23 ene 2010, 13:25

Душа 

  Poesía » Otra
977 0 6

Разкъсани струни от стара душа

напразно се мъчат с мелодия нова,

не може да влезе във ритъма тя -

от нея какво ли ще искат, за Бога?

 

Обратно изпратена, черна земя,

посланик на истини, тежка прокоба,

да търси спасение май е дошла

в години на завист, интриги и злоба.

 

Самотна, мечтае да срещне в света

душите, с които преди в изнемога

духа са крепили, злочеста борба

със демон вселил се в телата на хора.

 

Проклятие старо, на стара душа

и в този живот се повтаря отново

поредно явяване, трудна съдба -

ще чака с надежда прераждане ново.

 

Разкъсани струни от стара душа,

в безкрая отнесли годините много.

Опомнил се, отговор търся в нощта -

събудил се в пот, прикован от тревога.

 

© Петко Илиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??