16 abr 2016, 22:49

Душата ми лети 

  Poesía » De amor
412 0 2

                                              Душата ми лети

 

 

Летя във времето, а слънцето ме грее.

Вятърът натрупва спомени и ги люлее

опоява ме дъхът силен и топъл.

Очи затворил! Изгарям в огнен пъкъл.

 

Годините спряха в тихо очакване.

Нестихващо чувство! Огън и пламване!

Погледа впивам  в теб и Балкана.

Сърцето в тиха страст! Надава вик и покана!

 

И радост и чувство като символ на пролетта

вечер потъваш в лилавия воал на нощта

и всяка фибричка на тялото гори и трепти

потапям се в нежност и устата шепти.

 

Лети душата, пие сладост в тишина

Сърцето в тиха страст! Не изпитва вина!

В светлото утро на твоя праг се изправям

В живота неопетнена обич дарявам.

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??