Душата на поета е като птица,
не можеш я затвори в клетка.
Тя все ще иска да излита,горката,
високо в небето и ниско в житата.
Душата на поета търси Любовта,
вдъхновение, страст, когато е обичана.
А колко тъжно е когато остане сама,
бори се, блъска се, лутане се в самота!
Душата на поета когато намери Жена,
тя литва високо, твори, ниже слова!
Ако разбере, открие поетичната му душа,
тя ще бъде най-щастлива жена на света!
Душата на поета е ранима всякога,
лоши хора, лоша дума нараняват я веднага!
Защо бе хора? Какво направила ви е тя?
душата на поета, разбира я само истинска Жена!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados