30 nov 2011, 16:08

Душата с пепел ми посипа 

  Poesía
559 0 6

Душата с пепел ми посипа

 

Душата с пепел ми посипа,

цигара бавно пак догаря

забравена във пепелника стар.

Бутилка пак търкаля се по пода

какво пък... празна е... егал (все едно).

 

Навън утро мрежелее

всред трамваи, тропот, звън.

Но моите очи не ще огрее

дългоочакваният сън.

 

Отпускам морно тяло,

но във вените бучи кръвта

по отминала наслада

с нежната ти плът.

 

И се питам пак защо ли

тихо стана, отлетя...

И отнесе крехък спомен

във среднощната тъма.

 

Не каза сбогом, дума не изрече,

даже укор не видях.

Просто си излезе и отнесе

всичко, даже и съня.

 

А утрото настъпва бавно,

цигара, догоряла в пепелника стар,

забравена стои.

 

Виена 27/11/2011

Рикардо Дакар

 

© Рикардо-Дакар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??