Душата ти - невинност чиста -
излива се в пореден стих...
Този кълн - приказка лъчиста -
аз в текстовете съхраних.
Затуй Земята, омърсена
днеска търси своите чеда,
чрез тях да бъде преродена -
всички трябва да си кажат: "Да!"
Днес лудува в гърдите ад -
страхът жесток навред бушува:
неговата паст разгаря глад:
съвременникът ми не чува?!
© Валери Рибаров Todos los derechos reservados