21 nov 2007, 19:42

Душевност 

  Poesía » Otra
624 0 6

Догаря и последната молитва,

топи се восъкът, а с него и надеждата.

Църковен тътен във душите ни звучи,

че свършват всички тържества

                                              на езическите божества.

 Иконите скърбят за съдбата,

оплакват ни нас, клетите грешници!

Че пада малодушно духът, вървейки по път,

                                              предава се тяло и плът.

 

Ангелически хорове огласяват небесата,

сини и безоблачни - мир и покой...

 

© Милица Игнатова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??