10 dic 2009, 12:02

Дванайсет 

  Poesía » Otra
720 0 14

 

 

 

Лимоново е бялото на утрото,
във него всеки дъх е късен стих,
където  февруари е изгонен,
а юли - нарисуван с тебешир.

``````````````````

Септември прагматично си  е скрил
билети за последен летен полет...
Разплаканият порив  на април
е влюбен в безпризорната си пролет.

```````````````````````

От упреци, денят настръхнал,
потъва в март  и ражда край.
Дъждът в ноември е пресъхнал.
А юни е излъгал май.

``````````````````

Прегърнал преспите на януари,
кашмирен шал е щедрият октомври.
А  август си мечтае, несънувал,
в декември за живота да си спомним.

 

 

 

© Геновева Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??