25 ene 2008, 12:35

Две по деветнайсет 

  Poesía » De amor
641 0 5
 

Две по деветнайсет*

 

Два по деветнайсет спомена смешни

надничат зад лявото рамо,

за лудости детски и пламенни срещи...

Били ли са истински или измама са само?

 

Две по деветнайсет лета се римуват,

ритмични със лютите зими.

Прилив и отлив в прегръдка танцуват

вече трийсет и осем години.

 

Два по деветнайсет танца флиртуват

със струните малки на нежна китара,

 в очите сълзи през смях се редуват,

докато разлистваш албумите стари.

 

Две по деветнайсет пиеси различни

поставят се вече сезон след сезон...

Артисти играят във роли сценични

и сменят костюми с ярък апломб.

 

Две по деветнайсет цветни дъги

разтварят се днес в 38 грейнали свещи.

Звън на чаши и безброй светлини

те посрещат със нови надежди.

 

*Стихотворението е посветено на рождения ден на моя приятел, а две по деветнайсет е възрастта, на която става - 38 години, които са всъщност две по деветнайсет!

© Владислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Влади, чудесно е!!!За първи път те чета, и съм очарована!!!Браво!!
  • За пръв път попадам на твой стих, впечатлена съм!!!
    Страхотно е!
  • Красиво и талантливо посвещение!!!
    Нека ти е жив и здрав и много да те обича!
  • Хубаво посвещение, Влади!!! Поздравления!!!
  • Прекрасно посвещение! Прекрасно описание на истински живот!
    "Прилив и отлив в прегръдка танцуват"
Propuestas
: ??:??