19 nov 2011, 20:48

Движение 

  Poesía » Filosófica
602 0 3

Да бъдеш винаги в движение -

това е смисълът на живота.

Посоката е по твое усмотрение

и разликата между човека и робота.

 

Тичал е индианецът след бизона,

яздил е  през пустинята индиецът със слона.

Животът на търговеца е зависил от пътя на кервана,

а в наше време само въртим волана.

 

Какво ли мотивира ни, за бога,

да се предвижим от точка „А” до точка „Б”?

Може би желанието да кажеш „Аз мога,

стигнах пръв - ако можете, догонете ме!”

 

Движиш се дори когато спиш,

също и когато жените любиш.

Спрат ли да стоят така нещата,

лошо – значи си „опънал петалата”.

 

Няма проблем – нещата се разнообразяват,

остава ти едно последно пътешествие.

Ти ще лежиш, другите ще реват

няма как – погребално шествие.

© Евгени Генчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Най ме радва римата на спиш с любиш :D Както и лежерното "Няма проблем - нещата се разнообразяват", в контекста на погребално шествие. Умирам от хилеж, благодаря ти, Ловецо! :D :D
  • И аз току виж "опъна петалата" от смях след този стих...
  • слонът, човече, няма как да оцелее в пустинята... дори и в името на римата.
Propuestas
: ??:??