Да бъдеш винаги в движение -
това е смисълът на живота.
Посоката е по твое усмотрение
и разликата между човека и робота.
Тичал е индианецът след бизона,
яздил е през пустинята индиецът със слона.
Животът на търговеца е зависил от пътя на кервана,
а в наше време само въртим волана.
Какво ли мотивира ни, за бога,
да се предвижим от точка „А” до точка „Б”?
Може би желанието да кажеш „Аз мога,
стигнах пръв - ако можете, догонете ме!”
Движиш се дори когато спиш,
също и когато жените любиш.
Спрат ли да стоят така нещата,
лошо – значи си „опънал петалата”.
Няма проблем – нещата се разнообразяват,
остава ти едно последно пътешествие.
Ти ще лежиш, другите ще реват
няма как – погребално шествие.
© Евгени Генчев Всички права запазени