16 ene 2013, 11:25

Дявол 

  Poesía
502 0 1



Дявол си! Такъв ли те намерих?
А имах избора сред толкова мъже…
Небето като хищник се озвери,
/мамка му, проклетото небе…/

И нещо в мене се стопи набързо.
/Принцът вече не е онзи маг,
който със копнеж към мене бърза
да прекрачи жаден моя праг.../

И влакове, и спирки, нощни гари,
прекосяват мислите ми със тъга.
Като лудите, припалвам по цигара
и по детски още вярвам в чудеса.

Дявол си! Такъв ли те намерих?
Да можеше да имам друг живот…
Наместо туй се влюбих във химера,
а химерите... далеч не са любов.


03.01.2013 г.

© Сияна Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??