6 ago 2010, 23:56

Дъжд 

  Poesía » De amor
1189 0 6

Студът забива пирони в душата,
прозорците блъска със ярост дъждът!
И дави ни вярата, заля сетивата,
щом всички в нощта дълбоко заспят!

Тъмнината сега със нож се разсича,
с големите шепи захлупи града.
Навън, във калта и в реките - момиче
върви без чадър, със снимка в ръка.

Дъждът безмилостно удря се в нея,
а тя се оглежда, забулена в мрак.
Две капки се блъскат и тихо се смеят -

глупачката тръгна да търси глупак.

..........

Разтрепери се и падна до стената,
чело подпря с измръзнали ръце.
Болката ѝ чувствам толкова позната...
в гърдите сви се моето сърце.

През мократа коса прокара пръсти,
загледа се във стария фенер.
Сякаш остриета този дъжд разпръсква,
излива яростта си черното небе.

Въздухът в гърдите почна да не стига.
Обърнах се, затичах се навън...
(Чудовищно връхлита бурята от изток)
доближих се, за да ѝ подам чадър.

В тъжните очи - орхидеи сякаш,
цъфтят красиви, ледени цветя.
- Кажи, момиче, кой на улицата чакаш?
Остави го той до търси твоята врата.

- Изгубих себе си и целия си свят...
Изгубих него... Тук ще го почакам.
Той изпълва сивия ми ден със цвят.
Тук... сама... чисто утро ще дочакам.
Изгарям от болка, дъждът ме гори.
Кръстопътища в мене се блъскат!
Не искам чадъри, от тях ме боли -
затварят ме в нищото, в пустото...

...........

Безмълвна седеше на сивия паваж,
взираше се в отминаващите силуети.
Със слънцето дойде и новият мираж.
Измина нощта... и втора, и трета.

© Ина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • '' Безмълвна седеше на сивия паваж,
    взираше се в отминаващите силуети.
    Със слънцето дойде и новият мираж.
    Измина нощта... и втора, и трета. '' ...Сякащ ме гледаш отстрани и пишеш. Стиховете ти са много близки до сърцето ми !
  • хубаво!
  • Хубаво..Интересно виждане !
  • Поздравления за образа на дъждовната нощ!Аз съм се опитвала да опиша една такава нощ,все не успявам!ТУК НАМЕРИХ ПОДОБНО ВИЖДАНЕ И МИ СТАНЕ ОСОБЕНО ПРИЯТНО!!!
  • Happy End
    "Измина нощта...и втора и трета..."
    Поздрави за красивата реалност
  • Поредното ти попадение. Eмоционално e. Bъздействаш.
Propuestas
: ??:??