21 may 2008, 14:26

Дълга нощ 

  Poesía
552 0 5
 

Дълга нощ

 

Студ, лют студ е сковал града,

хората стоят си вкъщи.

Светлини небесни гледам в нощта,

луната сърдито се мръщи.

 

Няма те днес...

Искам да те прегърна.

Телефонът донесе ми вест

и нощта в по-дълга превърна.

 

Студ, лют студ е сковал града,

а утре е толкоз далече

и ме боли, че се разделихме така -

безмълвно, набързо, човече.

 

Устните твои ми липсват.

Полудявам бавно в нощта.

Сълзи в очите ми плисват

и знам, че не е от студа.

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??