Еднакви лица
Те са еднакви.
Те са едни и същи.
С еднакви дрехи,
с еднакви шапки,
с еднакви лица!
Те чакат на калната спирка.
Еднакви тролеи се редуват.
Различното идва с линейката.
Еднаквите им очи загрижено гледат.
После перфорират еднаквите си билети
и продължават водени от пияния шофьор.
Еднакви са те.
Хората,които виждам,
които ме разминават навън.
Чакащите Големия светофар.
Еднакви са децата им,
вместо с мляко, с еднаквост закърмени.
Децата също ще имат деца.
Светофарите ще ги наблюдават.
Да, те са еднакви.
С едни и същи дрехи
и с еднакви лица.
Лежи клошарят в еднаквите им крака.
Лицето му смазано се различава.
© Ясен Крумов- Хенри Todos los derechos reservados
пиша ти 6