Торбичката с различности е празна…
И времето, в което бях щастлива
да бръкна в нея и да се зарадвам
не ме предупреди, че си отива.
Различни бяха думите на бурята,
различна - тишината подир нея.
Различни - подарени или купени
мълчания, в които тайни зреят…
Различни бяха всичките лица
на дните във веригата на пътя ми.
Различна всяка капка от дъжда
и всяко несъгласие за тръгване…
Кога неравностите се изгладиха?
Със планомерна, уморена кротост
пристъпват вече даже изненадите.
С еднакви стъпки тътри се животът.
Успокоява ме: „Бодлите носят болка.
Еднаквостта предпазва от изгаряне”
Предпазва, но разбира се - не топли…
Торбичката с различности е празна.
© Дочка Василева Todos los derechos reservados
Поздрави!