12 ago 2018, 2:32

Едва когато... 

  Poesía
323 0 0

Когато в Август ни обгърне мрака –

и хвръкнем над живота тихо,

тогава може да прозрем Лъжата –

и да сме начисто.

 

Когато стръвен летен полъх

внезапно ни отнеме всичко,

значение няма нищо друго,

а едно-едничко

 

свято чувство, за което,

всичко бихме дали,

за което всичко отначало

бихме преживяли.

 

И едва когато се наситим да се реем –

и приемем Бога,

ще сме там – над всяка корист.

И над всяка злоба.

 

Дотогава ще сме просяци

в душевната пустиня.

И ще чакаме да ни подхвърлят

стих за милостиня.

© Константин Дренски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??