9 abr 2011, 22:04

Елена 

  Poesía » Otra
626 0 1

 

 

Гърбът му е горска поляна.

Рогата - дърво на полето.

Краката - машини за бягане.

Видът - благородно еленов.

 

Той нямаше стадо от слаби,

подчинени на други, животни.

Отрано ги бе изоставил,

за себе си беше приготвен.

 

Еленът препускаше бързо

от страх и от яд на нехищник.

В очите му светеше дързост -

дете на неопит и мисли.

 

Песента му бе плач за отстрел.

Издаде го пълната лунност.

Улучен бе право в сърцето.

 

Куршумът - съвършено кошутен.

 

 

2010

 

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??