27 may 2010, 15:34

Елмазено 

  Poesía
514 0 2

Презимува светът ми във лед,

тихомълком изгряха звездите,

след пороя от болка и след -

тишината - аз вятъра питах.

 

Беше топло, студът отшумя,

а мечтите се раждаха с всеки

полъх тръпнещ на свежа трева,

с всяка фибра на никнещо цвете.

 

Колко слънце! Сънувам ли? Не.

Просто вятърът днес е обречен,

да ме сгрява, да мисли за мен,

да е нежен и милващо весел.

 

Как се чувствам, не зная сега,

само знам, че в душата ми има

нещо топло със вкус на сълза

и безкрайно елмазено синьо.

© Евгения Калъчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??