8 jul 2009, 10:53

Есен 

  Poesía
324 0 5

                    ЕСЕН

 

Септември - граница между сезоните.

Ветровете гонят Август от тук.

Октомври зъзне сред клоните.

Уплашено лятото бяга на юг.

 

Кестените падат по улици пусти -

те бият барабана паважен.

Дърветата свалят пъстрите фусти -

градът надява костюм камуфлажен.

 

Птиците във строй стягат полка.

Ранен съм от залезно слънце.

Не мога да литна. Оставам с болка.

 

… В земята посято е моето зрънце.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??