ЕСЕН
Септември - граница между сезоните.
Ветровете гонят Август от тук.
Октомври зъзне сред клоните.
Уплашено лятото бяга на юг.
Кестените падат по улици пусти -
те бият барабана паважен.
Дърветата свалят пъстрите фусти -
градът надява костюм камуфлажен.
Птиците във строй стягат полка.
Ранен съм от залезно слънце.
Не мога да литна. Оставам с болка.
… В земята посято е моето зрънце.
© Мимо Николов Все права защищены
Поздрав!