29 sept 2019, 10:31

Есен 

  Poesía » Filosófica
574 0 1

Жълтеникаква, изваяна от цветовете на гората

Тя дойде, почука по стъклото, седна

Огледа влажните нослета на децата

Съблече лятото, и ме погледна.

 

Не можех да сваля очи от нея

Бе толкова красива, пъстроцветна

Усетих полъха й, а за аромата й копнея

Дори любовта ни да е мимолетна.

 

Обичам я, макар за кратко

Да ни показва цветовете на всемира

А цялата си красота показва рядко,

Но винаги овациите ни обира.

© Hristo Hristov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??