21 nov 2009, 23:26

Есенна соната 

  Poesía » Del paisaje
1318 0 22

Звучи Шопен във трепета на падащите листи,
под акомпанимента на вятър есенен

и кърши клоните на мислите ми,

нашепвайки ми тъжни четиристишия.

В красивата мозайка на нападалата шума

дъждът отмива и последното зелено

и сякаш скри се зад дантелена завеса

земята, за да сънува своята раздяла.

 

Брезите са облечени като за сватба -

от светло жълто до златисто

и само широкополите ели разпръскват щедро

смолистите си сладки аромати.

 

Печално е небето, от мъка натежало

без песента на своите артисти.

А слънцето през облаци наднича

и тананика тихо есенна соната.

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??