25 ago 2012, 9:40

Есенни щрихи 

  Poesía » Filosófica
684 0 5

 

 

ЕСЕННИ ЩРИХИ

 

Все по-дълги стават

редиците на птиците,

които отиват по домовете на юг.

И все по-силна врявата

да не би да забравят нещичко тук.

 

Опустяват гнездата им,

дето виеха с такава любов под лявата ми стряха.

Усмихнати и радостни,

без капчица жал от раздялата –

на шумни ята отлетяха.

 

Останахме сами със врабчетата

да се надпреварваме в беритбата

на старата асма –

обречени на есенност,

молитвеност и безпощаден сняг.

 

© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??