10 oct 2014, 7:55

Есенно елегично... 

  Poesía » Del paisaje
387 0 2

Есенно елегично...

 

Есен е!... Желанията укротени...

Въздуххът е гъст като нектар... И дрожди

летят на облаци, от сладост упоени...

Есен!... Равносметката в очите гложди...

 

Есен- лятото, което си отива...

Топлината-  дето си изнизва...

Вятър, който клоните изивива...

Птицата, която нейде писва...

 

... Есен!... Не желана, не повикана-

свила се зад всяко и дърво, и храст,

и вече любовта, (дори!), е просто никаква,

когато е по навик, претръпнала, без страст!...

 

Коста Качев,

10.10.2914.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубава метафора!
  • Едно листенце свито се гугуши,
    до пролет все така ще зеленее,
    ще се разпери след пустинна суша
    и ще се припича... слънчице...
    ...и вятър ще повее...
Propuestas
: ??:??