13 nov 2022, 16:29

Есента към мен върви на пръсти 

  Poesía
177 2 4

... есента ли тихо си мълчи, сгушена в светулкова коруба,

или сетни слънчеви лъчи благо милват валога проскубан,

гущерче ли рохкавата пръст рони с опашлето си на припек,

или погна бръмбарът чевръст мравките, че да не го ощипят,

вятърът ли свирна току-що, в бориките ли шишарка пада? –

 

или шумна първото листо, дало старт връз мен на листопада,

хълтам в премалелите треви, люлнати от охлювчета бели,

татък – дето залезът кърви! – подир птици, вече отлетели,

скоро и дъждът ще завали, мълния небето ще прекръсти...

В роклица от тръни и бодли есента към мен върви на пръсти.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??