26 sept 2011, 20:27

Eсента на мене прилича 

  Poesía » Del paisaje
1065 0 12

Тя, Есента, на мене прилича -
с усмивка чаровна момиче затичано.
По плажове пусти с вятъра есенен, 
танцува   в такта на старата песен.
По улици градски кестени пръсна, 
върби и тополи до голо обръсна.
Към топли земи изпрати и птиците, 
наниза врабчета сиви по жиците.
Погали със слънце всичките влюбени, 
конфети разпръсна - листа пеперудени.
Постла под дърветата златeн килим, 
накрая се кротна до топъл комин.

 

© Валка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??