29 ene 2012, 9:31

Естет е този сняг 

  Poesía » Otra
697 0 0

Естет е този сняг.

Замаскира пожари

и бедност,

и смрад.

Настанява се,

някак уверено,

с крак върху крак

и, бяло усмихнат,

намига на смутения град.

С пух покрива

паднали птици,

не оставя

кървави следи,

замита брилянтно

и на пръсти върви.

Естет е този сняг –

по Мефистофелски

все си искри…

© Росица Танчева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??