29.01.2012 г., 9:31 ч.

Естет е този сняг 

  Поезия » Друга
695 0 0

Естет е този сняг.

Замаскира пожари

и бедност,

и смрад.

Настанява се,

някак уверено,

с крак върху крак

и, бяло усмихнат,

намига на смутения град.

С пух покрива

паднали птици,

не оставя

кървави следи,

замита брилянтно

и на пръсти върви.

Естет е този сняг –

по Мефистофелски

все си искри…

© Росица Танчева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??