Есента е в делириум
отъркаляна гола в снега.
Опустошена.
Ще изпадне в амок.
Бели съновидения
на отминала памет.
Кратки слънчеви конвулсии
отварят едното око
във въртежната си орбита.
Просънва ледове,
дочува вкоренени
молитви на семена,
долавя пулс на зародиш.
© Misteria Vechna Todos los derechos reservados