21 jul 2017, 8:15  

Етюд за есен 

  Poesía » Para niños
1497 2 4

Дървото зарони листи -

първо три-четири,

след тях заситниха десетина,

стотина политнаха смело -

пъстър килим се застели.

Земята въздъхна развеселено.

Треснаха пет светкавици

и раздраха небето.

Рукнаха хиляди капчици.

Шест самотни топки останаха

да се гонят в дъжда.

Пет чадъра гальовно покриха

десет детски главички,

които смело дочакаха

дъгата –

седемцветната.

 

Весела ЙОСИФОВА

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

"Математическа поезия" »

9 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??