6 feb 2010, 15:35

Февруарско танго 

  Poesía » Otra
693 0 19

 

 

 

                        Вдъхновено от Жарава

                        и нейното възхитително танго

 

 

Още в ранното утро небето простря

с ловки пръсти прането на двора.

Със седефени капки проблясва мъгла,

крие с плътна завеса простора.

 

Скреж танцува със вятъра бавно танго,

сто камбанки сребро разпиляват.

Тръсва лекичко вятърът свойта любов -

с гордост той на света я представя.  

 

Тишината разпада се с нежния звън,

после пак се събира с усмивка.

Буди тихата призрачна песен от сън

и деня, зажаднял за почивка.

 

А далече отгоре в засада стои,

търпеливо изчаква реда си

закъснялото Слънце и с шепот брои

всеки миг, всеки такт и приглася...

 

 

© Нелиса Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??