26 jul 2017, 13:16

Фронт 

  Poesía
515 1 2

ФРОНТ

 

 

 

Пресичат се житейски паралели

с меридиани тежки на съдбата

и подранили или закъснели,

участваме на времето в играта.

 

Превърнали тревогата в геройство,

преследваме мечтите несломени,

воювайки със демонични войнства,

в кошмарите на вярата родени.

 

Клонираме амбиции, стремежи,

но под индиго дяволи напират,

в душата хвърлят невиди́ми мрежи -

 надежда със лукавство ни сервират.

 

По пътя ни, на чувствата обречен,

животът своите капани слага.

“Високо Бог е, Царят е далече”...

Умирай, само ако се налага!

© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • На фронта на живота
    винаги трептим, горим -
    такава е човешката съдба.
    И дяволи и ангели я обладават.
    Животът ни е път трънлив,
    но е короната в съдбата ни.

    Хареса ми.
  • Не умирай трудно (и бавно), а само ако се налага!
Propuestas
: ??:??