ФРОНТ
Пресичат се житейски паралели
с меридиани тежки на съдбата
и подранили или закъснели,
участваме на времето в играта.
Превърнали тревогата в геройство,
преследваме мечтите несломени,
воювайки със демонични войнства,
в кошмарите на вярата родени.
Клонираме амбиции, стремежи,
но под индиго дяволи напират,
в душата хвърлят невиди́ми мрежи -
надежда със лукавство ни сервират.
По пътя ни, на чувствата обречен,
животът своите капани слага.
“Високо Бог е, Царят е далече”...
Умирай, само ако се налага!
© Симеон Ангелов All rights reserved.
винаги трептим, горим -
такава е човешката съдба.
И дяволи и ангели я обладават.
Животът ни е път трънлив,
но е короната в съдбата ни.
Хареса ми.