4 nov 2010, 14:01

Футболист 

  Poesía » Para niños
4365 0 14

Бабо, шапката ми дай
и изобщо не се май,
якето ми облечи,
вятър да не зафучи!
Я вържи ми на вратлето
шалче топличко и меко,
че отивам да играя
с Петьо, Кирето и Мая.
С топката, във оня двор,
ще сме футболен отбор.
Мач ще има в махалата,
ех, че радост за децата.
Хайде бързо, що се маеш?!
Ти май рефера не знаеш...
той е моят дядо весел,
виж, и свирка е увесил.
Теб за публика те слагам,
няма днес да се излагам,
всеки има си задача,
а пък аз ще съм играча.

 

© Валка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??