3 feb 2016, 11:56

Гатанки 

  Poesía » Para niños
586 0 2

Аз съм малка и червена,

с черни точки на крилцата,
весело
летя в небето

и за радост на децата,
на ръчичката
щом кацна,

ти внимавай, гледай в мене!
На където
после литна,

утре там ще се ожениш.
Кацнала на боровинка,
аз съм
пъстричка ...........

 

Жълто-черна на райета

и летя като комета.

Работата – най-напред –

да събирам сладък мед.

С мойте дружки работливи

търсиме в поля и ниви

най-красивите цветя,

цъфнали през пролетта.

Със крила съм като птичка,

но съм мъничка.............

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??