Със кожухче бяло, сиво,
роден дом му е гората.
Често бяга то страхливо
от таз Лиса опашата.
Сещаш се, детенце, май че
туй е пухкавото...
на животни господар.
Май настръхва ти косата
от рева му в тъмнината.
И по благородство пръв
се нарежда гривест...
С рокля тъничка, червена,
с черни точки украсена,
тя прелита над цветята
и в полето, и в гората.
Да, красива кат` картинка
мъничката е...
© Мария Todos los derechos reservados