Jan 16, 2011, 5:09 PM

Гатанки_2 

  Poetry » For kids
788 0 25

Със кожухче бяло, сиво,

роден дом му е гората.

Често бяга то страхливо

от таз Лиса опашата.

Сещаш се, детенце, май че

туй е пухкавото...

                                                        
Казват, че е силен цар,

на животни господар.

Май настръхва ти косата

от рева му в тъмнината.

И по благородство пръв

се нарежда гривест...

                                           

С рокля тъничка, червена,

с черни точки украсена,

тя прелита над  цветята

и в полето, и в гората.

Да, красива кат` картинка

мъничката е...                   

                                                 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??