9 feb 2016, 21:17

Гатанки 2 

  Poesía » Para niños
612 0 5

Черна, малка, пресметлива,
работата ми отива. 
Бързам да се прибера
с тежък камък на гърба.
Във задачки и тревоги,
с мойте дружки бързоноги
тичаме на върволица
пак при нашата царица.
Тука няма подигравка,
аз съм работлива ..............

 

 

Малък буболек съм аз,

но пък имам чуден глас

и като си търся булка

ведро свиря на цигулка.

Във полята се спотайвам,

с мойта песен ви омайвам.

С краченца тънки кат' конец,

аз съм бодрият .........

 

Страшен съм и дългокрак,
днес ще те изплаша пак!
На полето, на тавана
тук ме има, тук ме няма.
Правя сигурен капан, 
кой се хване - ще го ям!
Ту съм малък, ту голям
или гол съм хич без срам,
ту космат съм като заек,
че съм ужасяващ .......

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??