Седнало да плаче
мъничко юначе,
че гладно остана
днес отзарана.
Майка му забрави
там да му остави -
достатъчно храница
за юнашка душица.
Хапнало две супи
и бобец три купи,
кюфтета тринки
и купа маслинки.
Само една паница
пилешка чорбица,
две пълнени чушки
и за десерт - крушки.
Е как да не плаче
горкото юначе?
За коремче се хвана,
че празно остана!
© Мария Todos los derechos reservados