Jan 13, 2010, 8:44 PM

Гладник 

  Poetry » For kids
689 0 14

 

Седнало да плаче

мъничко юначе,

че гладно остана

днес отзарана.

Майка му забрави

там да му остави -

достатъчно храница

за юнашка душица.

Хапнало две супи

и бобец три купи,

кюфтета тринки

и купа маслинки.

Само една паница

пилешка чорбица,

две пълнени чушки

и за десерт - крушки.

Е как да не плаче

горкото юначе?

За коремче се хвана,

че празно остана!

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??